Festariraportti, osa 1: Jäälicityrokki, Nummirock, Tuska, Provinssi ja Ruisrock - Apina
21693
post-template-default,single,single-post,postid-21693,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-1.7,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.4,vc_responsive

Festariraportti, osa 1: Jäälicityrokki, Nummirock, Tuska, Provinssi ja Ruisrock

Kesän keikat alkaa olla meidän osalta jo melko pitkällä. Jäljellä on enää kaksi keikkaa kahdestatoista, joten nyt on aika kerrata hieman etenkin alkukesän tapahtumia. Tässä seuraa lyhyitä ajatuksia, tunnelmia ja kuvia alkukesän keikoista.

13.6. Jäälicityrokki, Jääli

Apina Jäälicityrokki 2015

Ankaraa biletystä Apinan tyyliin Kuva: Joel Karppanen

Kesän keikkojen osalta kiertueen startti oli Oulun välittömässä läheisyydessä ja basisti-Aaken vanhoilla kotikulmilla, Jäälissä. Jäälicityrokki on yhden lavan pikkufestari, jollaisia Suomessa soisi olevan enemmänkin. Tämä oli myös meidän ensimmäinen, mutta tuskin viimeinen, yhteiskeikka meidän Oulun kollegoiden Blind Channelin kanssa. Keikka oli varsin onnistunut startti festarikesään, kun soitimme kolmantena ja väkeä oli kerääntynyt festarialueelle jo varsin mukavasti. Pääsimme samalla kesän ensimmäisen keikan jännityksestä eroon. Lenskö täällä alusvaatteita lavalle vai näinkö mää unta?

20.6. Nummirock, Kauhajoki                                                                          

Juhannuksen viettoon suuntasimme Nummijärvelle Kauhajoen tuntumaan. Nummirock on metallimiesten ja -naisten juhannusjuhla, joten jännityksellä pääsimme testaamaan festarikansan suhtautumista räpättyyn metallimusiikkiin. Porukkaaolikin valunut pienestä vesisateesta huolimatta ihan mukavasti keikan aluksi lavan liepeille. Keikan aikana saimme todistaa myös kesän ensimmäiset HC-pitit, terveiset vaan jätkille! Soittoajankohta oli mukava, sillä Mokoma aloitteli oman keikkansa välittömästi meidän lopetettua. Äijät saa juhlat käyntiin aina heti keikan alusta asti. Se on hienoa seurattavaa.

Apina Nummirock 2015

Kun on kauhalla annettu, siihen täytyy tottua Kuva Nummirockista: Emilia Salo

26.6. Tuska Open Air Metal Festival, Helsinki

Metallifestarit jatkuivat, kun suuntasimme Helsinkiin Tuskaan. Tuska muodostui aikalailla puskista kesän yhdeksi tärkeimmäksi kohokohdaksi. Väkeä oli tullut Kattilahalliin todella mukavasti ja vedimme yhden energisimmistä keikoistamme. Tiukan 25 minuutin setin aikana keskityimme soittamaan mahdollisimman monta biisiä ja juttelu jäi tällä kertaa vähemmälle. Settiä laadittaessa kiinnitettiinkin erityisesti huomiota siihen, että biisit menisivät mahdollisimman tiukasti yhteen. Kerkesimme festaroimaan ennen lähtöä kohti Seinäjokea sen verran, että tsekkasimme Lamb of Godin livekunnon pitkästä aikaa. Erittäin kovalla intensiteetillä jätkät jaksaa painaa edelleen, todella arvostettava homma!

27.6. Provinssi, Seinäjoki

Helsingistä suunnattiin Provinssin päätöspäivään esiintymään Seinäjoelle. Saavuimme pientä metsätietä todella sympaattisessa paikassa sijainneen Sakko-lavan taakse. Olimme sen verran hyvissä ajoin paikalla, että ennen keikkaa kerkesi käydä katsomassa uudistunutta festarialuetta, joka oli erittäin hyvännäköinen ja toimiva. Viime visiitti allekirjoittaneella olikin Provinssiin vuonna 2011, jolloin System of a Down räjäytti tajunnan. Prison Songin aloittavat iskut heti keikan alussa on intensiivisimpiä keikkakokemuksia ikinä. Meidän omalta osalta Provinssin keikka oli kesän kärkikastia fiilikseltään, sillä saimme todella komeat yhteislaulut aikaiseksi.

Apina Tuska 2015

Tuskan lyhyt setti vedettiin kovalla intensiteetillä Kuva: Joona Mäki

3.7. Ruisrock, Turku

Kesän selvästi aurinkoisin viikonloppu koettiin Turussa Ruisrockin aikaan. Hellelukemat paukkui jo heti perjantaista lähtien komeasti rikki. Me vedettiin keikka Minirantalavalla, joka oli sijoitettu hyvin keskeisen kulkuväylän yhteyteen ja moni tulikin keikan aikana sattumalta ihmettelemään, että mistä on oikein kyse. Se onkin festareiden parhaita puolia, kun voi bongata jotain aivan uutta livenä. Itselleni moinen tilanne sattui Jaakko Aukustin kohdalla. Kyseessä oli todella kova livebändi! Koska kyseessä oli viikonlopun ainoa veto, mahdollisuus festareille jäämiseen tarjoutui ja me jäätiinkin Pessin kanssa festaroimaan koko viikonlopuksi. Ruisrockissa oli myös todella ilahduttavaa, kun moni teistä tuli pysäyttämään ja juttelemaan keikasta ja tietysti musasta ylipäätään. Tulkaa jatkossakin!

-Tuomas

Blogin toinen osa tulee julki syyskuun alkupuolella, kun Lutakko Liekeissä-keikka Jyväskylässä päättää Sä oot niin nätti alasti 2015-kiertueen.

Apina Provinssi 2015

Provinssin viidakkolava aka Sakko-lava

Apina Ruisrock 2015

Ruisrock: Look ma no hands Kuva: Maria Kokljuschkin

3,708 Comments